Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2009 10:59 - ОТНОВО СЪРБИ НА ПЪТЯ НА ДОБРУДЖА
Автор: sportnews Категория: Спорт   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
0



Сръбският "Колубара" е вторият съперник на "Добруджа Сплендид" за КНК, ако добричлии отстранят "Неистин" от Фарьорските острови. Това определи изтегленият днес по обяд във Виена жребий за евротурнирите. В първия кръг за КНК добруджанци, както www.dobrudja1919.com първи съобщи, срещат носителя на купата на Фарьорските острови "Неистин". Жребият днес отреди първият мач между двата тима да е в Добрич на 10 или 11 октовмри, а реваншът в северната страна седмица по-късно. Победителят от този аутсайдерски сблъсък ще срещне сръбския "Колубара" на 1/16-финалите за КНК в средата на ноевмри. Фортуна размина добричкият тим със супер силите в хандбала - Испания, Германия, Дания и Румъния. При отстраняване на "Неистин", жълто-зелените за втори пореден сезон ще имат за съперник в евротурнирите тим от Сърбия.
Името на клуба от град Лазаревац идва от река Колубара. За класата на евентуалния съперник красноречиво говори фактът, че ще участва в евротурнирите за трета поредна година, като през миналата отпада след разменени победи с испански клуб. Освен това Колубара завършва втори в последните две първенства на Сърбия, като тимът от Лазаревац може много да съжелява за пропуснатата титла през последния сезон. Подобно на добруджанци и "Колубара" се утешава за изпуснатия шампионски приз с националната купа.
Президентът и старши треньор на ХК "Добруджа Сплендид" Георги Андреев заяви специално за www.dobrudja1919.com, че за сърбите ще се мисли едва след отстраняването на "Неистин". Според него няма особено значение кой е домакин в първия мач и кой на реванша, но жълто-зелените ще се опитат да достигнат до конфортна преднина в първия мач срещу тима от Фарьорските острови преди ответния двубой там. Георги Андреев определи класата на сръбския "Колубара" като по-висока от тази на сънародниците им "Пролетер Нафтагаз", от когото добруджанци отпаднаха след разменени победи на 1/8-финал за Челъндж къп през февруари тази година. "Колубара" не е непреодолим съперник, но можеше да срещнем и по-лек противник, коментира старши треньорът на Добруджа днешния жребий. В края на седмицата добричките хандбалисти ще се включат в държавния шампионат по плажен хандбал, а от началото на август започват подготовка за новия сезон.


Тагове:   добрич,   Добруджа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sportnews
Категория: Спорт
Прочетен: 51115
Постинги: 70
Коментари: 7
Гласове: 23
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930